Közélet

2007.08.11. 14:48

AL DI MEOLA: 20 ezer wattal szól a szuperkoncert

Nem szereti a meleget Al Di Meola. A Kecskeméten koncertező világhírű dzsesszgitáros ezért azt kérte: Aranyhomok szállodabeli szobájában olyan hideg legyen, amilyet csak bír a légkondicionáló.

R. J.

– Az igazán nagy művészekre általában nem jellemzőek a sztárallűrök. Ez igaz Al Di Meolára is – avat be a kulisszatitkokba Palásti György, az ingyenes főtéri koncertet szervező Localmedia Communications Kft. vezetője.

– Csupán néhány kívánsága volt, például a fekete szederből készült üdítő, a tizenöt fehér törülköző a lakosztályba, de érdekes például, hogy vasalódeszkát és vasalót is kért.

A lakosztály ezúttal csak fellépés előtti pihenésre szolgál. Bár az eredeti tervek szerint a péntek éjszakát már Kecskeméten töltötte volna a zenész, az utolsó pillanatban megváltozott a program. Szombaton csupán néhány órával a koncert előtt érkezik repülőgépe Ferihegyre.

Részletes kívánságlistájából kitűnik: Al Di Meola számára a kényelemnél fontosabb, hogy jól szóljon az esti koncert.
– Speciális erősítőt kért azzal a kikötéssel, hogy csak akkor lép fel, ha ezt biztosítjuk. Ha nem, akkor fel sem megy a színpadra – meséli a koncertszervező. – A rendezvény támogatóinak köszönhetően sikerült egy estére megszereznünk a komoly berendezést. A koncert 20 ezer wattal fog szólni, a világításhoz és a hangosításhoz kétszer, 3x125 amper áramot biztosítunk.
Ilyen előkészületre még nem volt példa Kecskeméten!

Al Di Meola egyébként jószerével egyetlen útitáskával érkezik Magyarországra. Legszükségesebb felszereléseket, így például a gitárjait kelet-európai turnémenedzsere, a magyar Tóth Bagi Csaba hozza.

– A koncert támogatóinak köszönhetően világsztárhoz méltóan fogadhatjuk a gitárkirályt: egy vadonatúj X5-ös BMW várja a repülőtéren, hogy Kecskemétre hozhassa.

 

 

 

 

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!