Közélet

2007.08.07. 14:30

A biztonságos közlekedést oktatják Kecskeméten-Képgalériával

Ma (kedd) megnyílt és két hétig Kecskeméten lesz a Magyar Autóklub Európában egyedülálló közlekedésbiztonsági programja.

Noszlopy

A „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű projekt egyszerre szolgálja a gyermekek közlekedési nevelését és szüleik, nagyszüleik ismereteinek gyarapítását. Az autóklub guruló közlekedési információs szolgálata két hétig lesz a Tesco áruház parkolójában. Reggel 8-tól este 6-ig a gyerekek kerékpáros és gokart ügyességi pályán gyakorolhatnak, a felnőttek pedig egyebek között a vizes, síkos úttesten történő járművezetés technikáját sajátíthatják el.

Mindeközben elméleti képzést is tartanak az autóklubos oktatók. Többek között a várandósság ideje alatt történő közlekedésről, a gyermekek óvodába, iskolába kísérésének szabályairól, a fényvisszaverő eszközök alkalmazásáról. Eddig mintegy százezren látogatták meg, 16 városban a mobil bemutatót, amelynek egyik érdekessége a biztonsági öv életmentő szerepét a járművek borulásakor bemutató szimulátor-pad.Címkék#Egyéb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!