Közélet

2007.07.25. 09:37

Soron kívüli vizsgálat indul

Törvényességi felügyeleti vizsgálatot rendelt el kedden a Kiskunhalasi Városi Ügyészség az életveszélybe került televíziós szabálysértési büntetése ügyében.

N. N. M.

Pozsgai Ákosnak azért kellene tizennégyezer forintot fizetnie, mert garázdák üldözték, és vezetés közben mobiltelefonon kért segítséget a rendőrségtől. A németországi illegális szemétimportról egy pirtói tanyán riportot forgató, majd az ingatlanból kirohanó személyek által életveszélyesen fenyegetett kiskunhalasi tévést a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt ítélték a napokban pénzbüntetésre.

Ráadásul még egy büntetőpontot is kapott. A rendőrség szerint ugyanis szabálytalanul, vezetés közben próbált segítséget kérni mobiltelefonon a kiskunhalasi kapitányság ügyeletétől, miközben még a biztonsági övet sem kapcsolta be menet közben. A Petőfi Népe cikkéből értesültünk tegnap a rendőrségi eljárásról, ami korábban, a pirtói támadók elleni vizsgálat során egyáltalán nem került szóba – mondta dr. Téglás Péter  kiskunhalasi vezetőügyész. 

Ezért kedden meghallgattuk Pozsgai Ákost, aki az őt elmarasztaló rendőrségi határozat ellen törvényességi kérelmet terjesztett elő. Bekértük a rendőrségi iratokat, és a menekülés közben készült videófelvételt is. Amennyiben az ügyészségi vizsgálat igazolja, hogy valóban végszükségben használta a mobiltelefont vezetés közben a sofőr, úgy mentesülhet a felelősségre vonás alól. Egyébként nem. A vizsgálat várhatóan egy héten belül befejeződik.

A rendőrség nem kívánta kommentálni a legújabb fejleményeket. Kiskunhalason amúgy széles körben vélik úgy, hogy Pozsgai Ákos és a rendőrök egy része között régóta nem felhőtlen a kapcsolat. A szerkesztő ugyanis két éve videóra vette, majd több országos televízió is bemutatta, amikor egy intézkedő rendőr bántalmazott egy autóst Kiskunhalason. A járőrt negyvenezer forintra büntették: rosszabbul járt, mint a most tizennégyezerrel „megmért” Pozsgai Ákos.
Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!