Közélet

2007.07.04. 10:45

Nyerj Maigret-könyveket!

Kedves Baon.hu-olvasók! Abban a kivételes helyzetben vagytok, hogy egyetlen helyes válaszért cserébe izgalmas krimiket nyerhettek.

-

Új játékunkban Maigret főfelügyelő kalandos történeteit sorsoljuk ki a Park Kiadó jóvoltából. Érdemes velünk játszani, hiszen a Georges Simenon által életre keltett, sokak által kedvelt Maigret főfelügyelőnek olyan történeteit is megismerhetitek, amelyek most először jelentek meg magyarul.

Talán sokan nem is tudjátok, de az 1970-es és 80-as években a magyar olvasóközönség már forgathatta Simenon Maigret-köteteit, legelsőként A titokzatos lányt, a krimitörténetek folytatása azonban többszöri próbálkozásra is megakadt.
A fordulópontot 2004 hozta meg, amikor is a Park Kiadó a teljes sorozat kiadása mellett döntött. Eddig 27 krimi jelent meg. A sorozat specialitása, hogy olyan köteteket is kiadnak, amelyek korábban még nem jelentek meg magyarul. A 27-ből egyébként 20 ilyen, illetve vannak olyan korábban már lefordított történetek, amelyeket a nagy sikerre való tekintettel ismét megjelentettek, valamint akadnak olyanok, amelyek ugyan korábban már kaphatók voltak, de a fordítást porosnak tartották, ezért új fordításban adták ki őket.A magyar fiatalok körében talán nem annyira ismert Maigret, holott a világ egyik leghíresebb nyomozójáról van szó, aki mára a földkerekség több százmillió emberének szinte a személyes ismerőse. Bizton állíthatjuk azonban, hogy ha most ismerkedsz meg a főfelügyelővel, akkor is azonnal megszereted kalandos történeteit. Jules Maigret sok mindenben különbözik a többi sztárdetektívtől: megvesztegethetetlen állami hivatalnok, a párizsi Bűnügyi Rendőrség főfelügyelője, az igazság megszállott és elhivatott kutatója, s nincsenek tudományos módszerei sem, mégis, detektívtörténetei izgalmas percekkel ajándékozzák meg az olvasókat.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Hány regényből áll a Maigret-sorozat?

Erre a kérdésre kell helyesen válaszolni és elküldeni azt a progra[email protected] e-mail címre és már kerül is a játékos neve a kalapba!

 Az örökké pipázó főfelügyelő először megfigyel, szimatol, azonosul, majd feltárja az igazságot. A történetek szinte mind Párizsban játszódnak, ugyanazokon a helyszíneken, sőt több szereplő is viszatér egy-egy epizód erejéig. A bűntények felderítése közben pedig legalább annyit megtudunk a francia főváros évszakainak változó hangulatairól, a járókelők viselkedéséről, étkezési szokásairól, a legpompásabb ízekről és a legkülönfélébb szeszek hatásáról, mint a tettes indítékairól.

A történetek kellemes kikapcsolódást nyújtanak, korosztálytól függetlenül.
Játssz velünk, nyerj, és olvasd el az izgalmas detektívtörténeteket, s ha szeretnél még több mindent megtudni Maigret főfelügyelőről, vagy szeretnél csatalkozni a Maigret-klubhoz, kattints a Park Kiadó weboldalára!

 

Szeretnétek egy csipetnyi Párizst? Ha most velünk játszotok, garantáltan élvezhetitek néhány órán át a francia főváros feelingjét, miközben egy izgalmas krimi titkaira is fény derül.

 

Erre a kérdésre kell helyesen válaszolni és elküldeni azt a [email protected] e-mail címre és már kerül is a játékos neve a kalapba! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!