Közélet

2007.07.10. 13:01

Megcsípték az orgazdákat

A hercegszántói határrendészeti kirendeltség határőrei a Bács-Kiskun megyei Gara község határárban járőröztek a múlt vasárnap, amikor este tíz óra után három alakot vettek észre, akik valamit toltak talicskán.

Németh Zoltán

A zöld váll-lapos egyenruhások a helyszínre sietek, de az ismeretleneket elnyelte a föld. A járőrök átkutatták a területet, és hat műanyagzsákot találtak. A szajrét érintetlenül hagyták, majd elrejtőztek és hétfő reggelig lapultak a kukoricásban. Fél nyolckor a kukoricatábla melletti földúton megállt egy személyautó, az utasok kiszálltak a járműből, és eltűntek a kukoricasorok között.


 Kis idő elteltével a két személy csomagokat cipelve visszatért. A határőrök a csomagtartóba pakolás közben fülelték le a két garai férfit, akiket a 3 ezer doboz, mintegy félmilliós csempészett cigarettával együtt átvettek a bajai vámosok. A gyanúsítottak ellen büntetőeljárás indult jövedéki orgazdaság elkövetése miatt. A szállítók egyelőre ismeretlenek.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!