Közélet

2007.07.02. 10:39

Bor, mámor - mától máshol

Ma bontják a Borváros pavilonjait, és megkezdődik a kecskeméti Főtér takarítása – tudtuk meg Móra Róberttől, a Borvárost rendező Full Party Service Kft. vezetőjétől.

R. J.

A Főtér 2001-es felújítása óta állandó probléma az új burkolat tisztántartása. A szennyeződés ugyanis olyan mélyen beveszi magát a burkolatba, hogy azzal nem képesek megküzdeni az egyszerű utcasepró gépek. Az áruszállító autókból kifolyt olaj-, az állványok helyén maradt barnás-vörös rozsdafoltokat sem mosószer, sem magas hőmérsékletű mosás nem tudja eltakarítani.

– A takarítás megoldása a mi feladatunk – mondta Móra Róbert. – Ezért felvettük a kapcsolatot a Városgazdasági Kft.-vel és a speciális felületek takarításában jártas Design Kft.-vel. Hétfő délelőtt elpakolunk mindent, így délután megkezdődhet a takarítás a Hírös Forrás szökőkút körül, a Rákóczi és az Arany János utca felé eső útszakaszon. Nem hagyunk ki egyetlen olyan részt sem, ahol a padjaink, illetve a sátrak, faházak álltak. A tisztántarthatóság szempontjából nem szerencsés ez a burkolat, de addig próbálkozunk, amíg eredménnyel nem járunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!