Közélet

2007.06.26. 09:48

Országúti bukta: lefoglalták a cigit és a ruhát

Csempész cigarettát és hamis márkajelzésű ruhákat foglaltak le a pénzügyőrök Bács-Kiskun megyében.

Noszlopy

A kecskeméti Fővámhivatal Mobil Ellenőrző Csoportja még hétfőn hajnalban ellenőrzött két osztrák kisbuszt Csátalján. Mindkét járműben szerb állampolgárok utaztak. A pénzügyőrök átvizsgálták az utasok a csomagjait és az egyik  kisbuszban 20, a másikban pedig 321 karton szerb adójeggyel ellátott cigarettát találtak. 

Néhány óra múlva, hétfő délelőtt azután egy török teherutót is megállított az úton a mobil ellenőrző csoport. Az okmányok szerint a jármű ruházati termékeket szállított Törökországból Budapestre. A pénzügyőrök a rakomány tételes vizsgálata során ugyanakkor megállapították, hogy a ruhák közül 2.761 darab, Puma, Adidas, Gucci, Dolce Gabbana, Chanel márkavédett jelzéssel ellátott holmira a védjegyjogosultságot a fuvarozók igazolni nem tudták. 

Az 1 millió forint  értéket meghaladó  dohányterméket és a közel 5,5 millió forintnyi ruhaszállítmányt is lefoglaltuk. Egyúttal mindkét ügyben feljelentést tettek kollégáim a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozóhivatalánál az ügyben. A cigaretta szállítmány esetében a várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság megközelítőleg 5 millió forint – tájékoztatta a Baon tudósítóját Némedi Varga Éva pénzügyőr százados, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága sajtófelelőse.Noszlopy -->

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik