Közélet

2007.06.28. 10:51

Erdélyi rendőrök Kecskeméten

Erdélyből érkezett rendőri delegáció tanulmányozza Kecskeméten a térmegfigyelő kamera rendszert, és a járőrautók GPS rendszerrel történő mozgáskövetését.

Noszlopy

A Bács-Kiskun megyei és a Maros megyei rendőrségek évente, visszatérően követik figyelemmel a másik országban történt technikai fejlesztéseket.
Azokat, amelyek révén javulhat a közbiztonság, és hatékonyabb lehet a rendőri munka.
Ilyennek ítélte meg a Kecskeméten nemrég üzembe helyezett térmegfigyelő kamera rendszert a hétfőn érkezett és a hétvégén hazautazó román rendőri delegáció.
A négyfős küldöttséget dr. Cabulea Ioan-Nicolae rendőr-főbiztos, a Maros megyei rendőrség parancsnoka vezeti. Vele tartott a magyarországi tanulmányútra Moldovan Dorin, a főkapitányság gazdasági vezetője, Gliga Dorin hivatalvezető, és Cazan Viorel rendőr-főbiztos, a Marosvásárhelyi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője.

- Évek óta szoros kapcsolatot ápolunk a marosvásárhelyi kollégákkal – hangsúlyozta dr. Király Ferenc dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány. – Románia Európai Uniós csatlakozása miatt pedig még szorosabb lett a kapcsolat, és több a közös feladatunk is.

Ezek is érdekelhetik