Közélet

2007.04.01. 15:43

Szervezkednek a civilek

Bács-Kiskun Megyei Civil Szervezetek Egyesülete név alatt egyesítették erőiket a civilek. Ötvennyolc különböző szervezet képviselői egyhangú szavazással döntöttek az egyesület megalakításáról.

G. S.

Civilekkel telt meg március utolsó napján a Ménteleki Általános Iskola tornacsarnoka. Alakuló közgyűlésre érkeztek. Az ország legnagyobb megyejében eddig ugyanis a munkájukat senki nem koordinálta. Pedig a jelenlévők valamennyien az összefogás jelentőségét hangsúlyozták.

Ennek ellenére mégis közel két év előkészület kellett ahhoz, hogy ismét asztalhoz üljenek a szervezetek képviselői. Órákon át értelmezték az alapszabály tervezetében foglaltakat, hosszasan vitatkoztak az egyesület nevéről, a végső szavazás viszont már egyhangú volt. A hozzászólásokból kitűnt: az alapítók az új megyei szervezet feladatát elsősorban a tagszervezetek érdekeinek hetékonyabb képviseletében és a pályázati pénzek elnyerésének segítésében látják.

A jelenlévők öt fős elnökséget választottak, a vezetők megbizatása egyelőre csupán egy évre szól. A szervezet elnöke Horváth Gyula, a Méntelek Jövőéért Közhasznú Alapítvány vezetője lett. Munkáját Láng László (SZOFTEAM), Nagy Péter (Európai Sikerek Kht.), Hernádi Tibor (Bajai Éremtani Egyesület) és Holka Istvánné (Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesülete) segítik. A tagszervezetek évente ötezer forint tagdíjat fognak fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!