Közélet

2007.01.15. 14:54

Tárlat: kecskeméti képeslevelezőlapok Sebestyén Imre gyűjteményéből

Századik alkalommal rendez tárlatot kedd délután négy órakor Sebestyén Imre, kecskeméti képeslevelezőlap gyűjtő Kecskeméten, a Helyőrségi Klubban. A tárlatot Székelyné Körös Ilona főmúzeológus, helytörténész ajánlja a nagyközönség figyemébe.

Sebestyén Hajnalka

A kiállításán ezúttal a régi Kecskemétet jeleníti meg 320 képeslapon át. Láthatjuk többek között, hogy egykoron, a mai főteret a piac forgatag színesítette, illetve megcsodálhatjuk a Széktói Strand eredeti épületét.

Látványosnak ígérkeznek továbbá a főtéri „paloták”, a Rákóczi út korabeli épületei. A kiállítás azonban nemcsak a város fényüző oldalát mutatja be, hiszen kitekintést nyújt az árnyoldalára is, mint például a cigányvárosra.

A régi Kecskemét mindig nagy sikernek örvend a városban élők között, legyen szó fotó-, festmény- vagy képeslapkiállítás. Sebestyén Imre a kiállított anyag összeállítása során XIX. század végi, illetve XX. század eleji lapokat használt, amelyek mind-mind saját gyűjteményét gazdagítják. A tárlat keretében kiállítja az elsők között, 1896-ban kiadott lapokat is.

A gyűjtő minden szabadidejét a képeslap-gyűjtésnek szenteli. Gyakran jár börzékre az ország különböző pontjaira, és rendkívül  nagy levelező-hálózata van, gyűjtőtársaival folyamatosan cserélgetik a lapokat. Sebestyén Imre százötvenezer darabos gyűjteményével országos szinten az első tíz között van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!