Közélet

2007.01.31. 08:00

Szándékos gyújtogatás?

Rágógumitolvajt és bicikligyűjtőt fogtak a rend őrei az elmúlt 24 órában. Emellett a forró nyomos szolgálat megkezdte a nyomozást a keddi hűtőháztűz kapcsán, mert a tűzvizsgáló idegenkezűséget feltételezett.

-

Nyomozást rendelt el a rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Kedden 10 óra 35 perckor a Kecskeméti Tűzoltóság segítséget kért, mert a Kecskemét Kurucz körúti Hűtőház Kft. telephelyén a bontás alatt álló két épület kigyulladt. A helyszínen a tűzvizsgáló idegenkezűséget feltételezett, ezért került sor a rendőrség forró nyomos szolgálatának helyszínre irányítására. 
 
Lopás gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy 22 éves és egy 27 éves kecskeméti férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden reggel eltulajdonítottak egy Kecskeméten lévő presszó előtt, lezáratlanul hagyott kerékpárt melynek értéke 11 000. forint.
 
Ismeretlen tettes hétfőn délután Izsákon, a Dózsa György térről nyíló átjáróban egy zsebkéssel a kezében az értékeinek átadására szólított fel egy 16 éves izsáki férfit. A sértett a felszólítás után megütötte az elkövetőt és a helyszínről elmenekült. 
  
Őrizetbe vettek a rendőrség egy 46 éves budapesti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kedden egy Kiskunfélegyházi áruházban ORBIT rágógumit tulajdonított el 10 290. forint értékben. A férfit az áruház területén elfogták, így a kár megtérült. 
 
Ismeretlen tettes október 30. és a tegnapi nap között behatolt egy kiskőrösi Kft. telephelyére, és onnan körülbelül 300 darab műanyag rekeszt vitt el körülbelül 300 000. forint értékben.
 
Január 30-át megelőző napokban valaki a Szabadszállási MGTSZ külterületén, az úgynevezett Fekete részen lévő nyomásközpontból rézkábeleket és kapcsoló szekrényborító lemezeket lopott el körülbelül 800 000. forint értékben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!