Közélet

2006.11.09. 11:50

Totálkár: Lépj a fékre, ha jön a front!

Ha síkos az út, akkor csak óvatosan, fokozatosan szabad fékezni. Frontterhes napokon minden járművezetőt megterhel a szélsőséges klíma.

S. I. Á.

Kókai Zoltánnak munkaeszköze az autó. A műszaki árukkal foglalkozó vállalkozó állítja: a frontok az ő vezetési szokásait is befolyásolják, emiatt még elővigyázatosabban rója a kilométereket.
Nem mindenki tesz így. A héten is elég sok volt a súlyos baleset. - Hozzánk három totálkárosra tört autót is behoztak a napokban - tudtuk meg Csernák Sándortól, a Honda Csernák ügyvezető igazgatójától. - Azért is különös ez, mert ilyenre csak akkor van példa, ha amúgy is sok a baleset.
Subic József, megyei kirendeltségvezető mentőtiszt kifejtette:  az egymást váltogató frontok hangulati változásokat  idéznek elő, ami többek között a vezetési technikát is befolyásolja. - Ilyenkor az autósok jobban ki vannak téve a veszélynek, könnyebben megtörténik a baleset - mondta a mentős.
- Ha front van, ajánlott az óvatosság. A járművezetők agresszívabbak lesznek ilyenkor, figyelmük is nagymértékben csökken - vélekedett Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőrkapitányság szóvivője. - Ezt ugyan mindig hangsúlyozzuk, sokan mégis megfeledkeznek erről. Tapasztalataink szerint az autósok egy része pedig még most sem készült fel a télre. Hétvégére pedig megint hideget jeleznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!