Közélet

2006.11.15. 11:12

Soha többé ne gyújts rá!

Szakemberek és civilszervezetek egyaránt kérik a dohányosokat: holnap, azaz november 16-án egy napig ne gyújtsanak rá. Ez ugyanis a Füstmentes Nap, és akinek elég ereje van hozzá, az talán örökre búcsút vesz a cigarettától.

Takács Valentina

November közepe táján egyre több nemzet csatlakozik az egyébként november 20-án tartott Ne gyújts rá! Világnaphoz. Hazai adatok bizonyítják, hogy a cigaretta nem csak az egészségünket, de az ország zsebét is iszonyatosan terheli: 2004-ben például a nemzeti össztermékünkből 350 milliárd forint ment füstbe. Ezen kívül a dohányzással összefüggő betegségek gyógyítására, táppénzre, rokkantnyugdíjra és egyébre 180 milliárd forintot költött az állam - ez persze a mi pénzünk. A magyar dohányosok évente nagyjából 160 milliárd forintért vesznek dohánytermékeket. És ez csak a dolog pénzügyi oldala.
A megyei ÁNTSZ, mint főszervező holnap 11-15 óra között rendezi meg a dohányzásellenes eseményt a kecskeméti Szil-Coop áruház előterében.

Részletek és riasztó halálozási adatok a csütörtöki Petőfi Népében!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!