Közélet

2006.11.13. 16:41

Osztályzás nem volt a rendhagyó órán

Rendhagyó órát tartott Szabó László a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskolában. A debreceni ásványgyűjtő a kövekről, kőzetekről beszélt a diákoknak.

Szentirmay Tamás

A felső tagozatosok közül valamennyi osztály, míg az alsósok közül a harmadik és negyedikesek hallgathatták meg előadását. Valamennyien nagy érdeklődéssel figyeltek, mert olyan dolgokat tudtak meg, amit eddig még nem, vagy csak részben hallottak. Az ásványgyűjtő nagyon jó előadó, ezt nem csak a tanárok mondák, de a gyerekek is megtapasztalhatták. Előadása alatt végig lekötötte a gyerekek figyelmét. Természetesen kérdezett is, és aki jól felelt, az ajándékot kapott. A kvarcról például megtudhatták, hogy az elmúlt harminc évben rengeteg mindenhez felhasználták. Minden háztartásban jelen van, több elektromos gépben, eszközben. Harminc év óta sokkal többet használják, mint a felfedezése óta összesen. Nélküle már el sem tudnánk képzelni az életünket. Szabó László többször is bevonta a diákokat a mondanivalójába. A gyerekek elmondták, hogy több ilyen rendhagyó órát szeretnének. Na persze, mert most nem volt osztályzás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!