Közélet

2006.11.11. 16:35

Jótékony oroszlánok vására

November 18-án és 19-én rendezi meg hagyományos filléres vásárát a Piarista Gimnázium aulájában az Első Kecskeméti Lions Klub.

-

A rendezvény két szempontból is jótékony célokat szolgál. Az osztrák és német társklubok által felajánlott ruhákat, cipőket, háztartási eszközöket jelképes áron kaphatják meg a vásárlók. A vásárból befolyó összeget évről évre nemes célokra ajánlja fel a klub. Idén részesülnek a pénzből a vakok és gyengén látók, valamint a cukorbetegeket támogató alapítvány. Ebből a keretből biztosít ösztöndíjat a klub hat diák számára egyetemi tanulmányuk támogatására.

Andrássy Ákos, a vásár felelőse elmondta: a 15 éves múltra visszatekintő akciójuk a legtöbb vásárló valóban a rászorulók közül kerül ki. Sok-sok szegény család veszi meg itt a karácsonyi ajándékokat vagy a téli vastag ruhaneműt, cipÕt. Emellett vannak olyan kecskemétiek, akik a különlegességeket keresik a vásáron kínált árucikkek között. Megint mások azért jönnek el, hogy adományukkal segítség az Első Kecskeméti Lions Klubot, rajtuk keresztül pedig az elesetteket.

Idén három helyről érkezik szállítmány a vásárra: Münchenben, Klosternauburgban, valamint Amstettenben rendeztek gyűjtést, hogy ide küldjék a német és az osztrák családok által felajánlott, általában kiváló állapotban lévő holmikat.
Az Első Kecskeméti Lions Klub emellett igyekszik támogatást nyújtani más segítÕ szervezeteknek, intézményeknek is. A közelmúltban például a Wojtyla Barátság Központ munkatársai fordultak hozzájuk, ugyanis kifogyott az ingyenkonyha a télire való krumpliból. A klub felvette a kapcsolatot Katona Zsolt katonatelepi gazdálkodóval, aki féláron biztosított négy mázsa burgonyát. Az adományt kedden szállította a vállalkozó a Barátság Központba, ahol több száz szegény vagy beteg ember számára készül belőle meleg ebéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!