Közélet

2006.11.07. 13:29

Jogerősen elítélték a kecskeméti taxis támadóját

Helybenhagyta az I. fokon eljáró bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla, így jogerősen 3 év börtönbüntetést kapott az a kecskeméti férfi, aki februárban késsel támadt a városban egy taxisofőrre.

Noszlopy

A büntetlen előéletű, munkanélküli, szociális segélyből élő Sutus Zoltán 2006. február 18-áról 19-ére virradó éjszaka a kecskeméti tiszti klubban szórakozott, majd hajnali fél 3-kor távozott. Úgy döntött, taxival megy haza, és a közeli taxiállomáson beszállt a sértett, B. József taxijába.
        
Elindultak a megadott címre, majd a város külső kerületében egy lezárt vasúti sorompónál pirosat kaptak, ezért a kocsi megállt. A sofőr elfordult, hogy nézze, mikor érkezik a vonat. Ekkor a vádlott egy kést vett elő a zsebéből, és a sértettet nyakon szúrta. Ezt követően többször is meg akarta szúrni a vádlott a taxi vezetőjét, de ő védekezett. Leszorította a vádlott kezét, rádión segítséget kért, és megpróbált kiszabadulni a taxiból. Eközben a vádlott újból megszúrta.
        
A dulakodás mintegy öt percig tartott, majd miután a sértett elhagyta a taxit, a vádlott elhajtott a kocsival. A sértett segélyhívására kollégái eredtek a vádlott nyomába, és utol is érték. A vádlott, kiszállva a kocsiból, az őt üldözőkre is rátámadt, de azok földre vitték, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.
         
A sértett ugyan 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a támadás súlyosabb következményekkel is járhatott volna. Ennek elmaradása csak a véletlenen múlott – állt az I. fokú Bács-Kiskun Megyei Bíróság idén nyáron meghozott ítéletében. Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és jármű önkényes elvételének bűntettében találták bűnösnek Kecskeméten 2006. június 29-én Sutus Zoltánt. Ezért 3 év börtönre ítélték, és 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.
        
Az ítélet ellen a vádlott és a védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést. Így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol ma helyben hagyták az elsőfokú döntést.
       
A támadás okára egyébként az eljárás során nem derült fény.

Kapcsolódó cikk:
Elítélték a kecskeméti taxistámadót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!