Közélet

2006.11.28. 15:57

Januárban folyik majd a harc a kórházi ágyakért

A kecskeméti megyei kórháznak segítenie kell a Repülőkórházat abban, hogy legalább száz ágyat megszerezzen. Ezt mondta kedden Hegedűs Iván, a kecskeméti megyei kórház gazdasági igazgatója, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületete (EGVE) választmányi elnöke. Az egyesület ugyanis Kecskeméten tanácskozott.

Takács Valentina

Mint kiderült, a dél-alföldi régiónak 2142 aktív és 1756 krónikus ágyon kell majd egyezkednie, osztoznia a regionális egészségügyi tanácsban. A küzdelem várhatóan januárban zajlik majd, amennyiben decemberben a parlament elfogadja a kórházak átalakításáról szóló törvényt. Ha a tanácsban nem jutnak egyezségre, akkor a döntés visszakerül a minisztériumhoz.

Az eseményen részt vett dr. Kincses Gyula, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet főigazgatója, aki elmondta: az nem kérdés, hogy az országban kevesebb orvos van, mint amennyire szükség lenne. Ettől függetlenül az átalakításnak megvan az a kockázata, hogy az egyik-másik városban állás nélkül maradt orvosok nem lesznek hajlandóak az országnak arra a részére menni, ahol szükség van rájuk. Ezen különböző ösztönző programokkal segítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!