Közélet

2006.11.14. 13:58

Csempészett vörösbor a vasúti vagonban

Negyvenháromezer liter „Medve vér” névre „hallgató” vörösbort találtak egy üresnek mondott vagonban Kelebián a fináncok.

Noszlopy

A vámhivatalnál hétfőn este jelentkezett belépésre Szerbia irányából a tehervonat, amelynek egy része – a papírok szerint – áru nélkül gördült a síneken. 
- A benyújtott vonatjegyzék felülvizsgálata során kollégáim úgy döntöttek, hogy az egyik, üresnek jelzett vasúti kocsit tételes vámvizsgálat alá vonják. A vasúti kocsi ellenőrző vizsgálata során kiderült, hogy 3.225 karton, összesen 43.000 liter „Medve vér” van benne – mondta el tudósítónknak Némedi Varga Éva pénzügyőr százados, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság sajtófelelőse.

A vörösbor szállítmány származása nem volt megállapítható, ezért a vámhivatal a 10 millió forintot meghaladó értékű árut lefoglalta. Egyúttal csempészet miatt feljelentést tettek a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Nyomozóhivatalánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!