Közélet

2006.11.12. 08:36

Az étel, amely talán még sosem ízlett senkinek, pedig néha jó

Januártól az óvodákban 10 százalékkal, míg az általános iskolában és a gimnáziumban 11 százalékkal kell többet fizetni az étkezésért Bácsalmáson.

J. J.

A képviselő-testület azzal indokolta döntését, hogy év közben nőtt az alapanyag ára és az áfa is kedvezőtlenül változott. Az óvodákban - ahol szinte minden gyermek igénybe veszi a napi háromszori étkezést - az új esztendőben 187 forintot kell fizetni az ellátásért. Mint megtudtuk, az általános iskolások 40 százaléka ebédel az intézményben. Nekik, illetve szüleiknek majd 158 forintot kell leszurkolni. A gimnazisták háromnegyede igényli a menzát - sok a bejáró -, ők jövőre 180 forintot perkálnak. Bár a fenti összegek nem magasabbak, mint más városokban, mégis - a kistérség hátrányos helyzete miatt - jelentős gondot jelent sok családnak a megfizetése. Jellemző, hogy az óvodások közel negyven százaléka jogosult az ingyenes étkezésre.

Bácsalmáson naponta átlagosan mintegy 750 gyermeknek főznek ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!