Közélet

2006.10.29. 13:03

Jubileumot ünnepelt a Kék nefelejcs citerazenekar

Fennállásának tíz éves évfordulóját ünnepelte a tiszakécskei Kék Nefelejcs citerazenekar.

Sz. T.

Korábban Kodály Zoltán néven szerepeltek és csak két éve változtatták meg a nevüket. Az elmúlt időszakban többször is kiváló minősítést szereztek.

Szombaton este Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke köszöntötte a művelődési központ nagytermében összegyűlteket. Elmondta, hogy Zoboki Józsefnének, mindenki Ilonka nénijének köszönhető az, hogy tíz évvel ezelőtt megalakult az együttes. Az egy évtized alatt sokat fejlődtek, amit a minősítések is igazolnak.

A zenekar különlegessége az, hogy többen közülük a Kécske Néptánc együttes tagjai is, így sokkal jobban át tudják azt érezni, hogy a tánchoz hogyan kell játszani, vagy a zenéhez hogyan kell táncolni. Az együttes vezetője Szerencsi Zsuzsanna, és több tagja is bemutatkozott már szólóénekléssel is. Valamennyien egy szál virágot kaptak Ilonka nénitől, és természetesen ők is megköszönték a zenével is foglalkozó pedagógus munkáját.

A jubileumi műsorban fellépett a Kécske Néptánc együttes, az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, a Szépkorúak Kórusa, Rózsa András, és a Bokréta citerazenekar, akit példaképnek tekintenek a Kék nefelejcsesek. A barátságot és a ragaszkodást az is mutatja, hogy az est végén közösen játszotta dalokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!