Közélet

2006.10.13. 14:54

Bűnös vagy ártatlan a bajai asszony?

Hatályon kívül helyezte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben egy bajai asszonyt ismerőse megölésével vádoltak meg. Ezért az ítélőtábla új eljárást rendelt el, egyúttal szabadlábra helyezték a bajai vádlottat.

Noszlopy

Emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság idén nyáron a 46 esztendős B.-né L. Juditot. Ezért 8 év börtönre ítélték, valamint 7 évre eltiltották a közügyektől. Az ítélet ellen a vádlott, aki bűnösségét az eljárás során mindvégig tagadta, az ügyvédjével együtt felmentésért nyújtott be fellebbezést. Azt állítva, hogy a sértett beleesett a késbe. A megyei főügyészség ezzel szemben enyhének találta a Kecskeméten meghozott ítéletet, és súlyosbítást kértek.
       
A büntetlen előéletű, élettársi kapcsolatban élő, egy Bajához közel eső tanyán lakó vádlott pár nappal a bűntett elkövetése előtt ismerkedett meg a szomszédos tanyában élő, 45 éves, férjezett sértettel. Előfordult, hogy egy nap többször is találkoztak, és együtt italoztak. A vádlott és a sértett családja is tudta, hogy a környéken arról pletykálnak: a későbbi sértettnek korábban kapcsolata volt a vádlott élettársával.
        J
anuár 23-án reggel a két asszony találkozott, és egész nap együtt italoztak. A sértett délután hazament, lefeküdt, majd ébredését követően átment a vádlotthoz, ahol tovább folytatták az ivást. A vádirat, illetve az elsőfokú ítélet szerint leittasodott a két nő. Velük italozott a vádlott élettársa is.

A beszélgetés során összevitatkoztak azon, hogy a sértettnek volt-e szerelmi kapcsolata a vádlott élettársával, és ezen alaposan összevesztek. Ezért a vádlott asszony azonnal elküldte a férfit a tanyájából, aki úgy határozott, hogy hazaköltözik. Elment a fiáért, majd visszaérkezve pakolni kezdett. Az asszonyok még ekkor is veszekedtek.

Az elsőfokú ítélet szerint a vita hevében a vádlott felkapott egy konyhakést, és nagy erővel hátba szúrta a sértettet. A nő a földre zuhant: mentőt hívtak hozzá, de már nem lehetett segíteni rajta. A szúrást követően 5 percen belül meghalt.
        
Az új eljárást még várhatóan ebben az évben megkezdi az ügyben a megyei bíróság. Ebben már szabadlábon védekezik a vádlott, ami azonban nem jelenti – jelzi - automatikusan az ártatlanságát. Ez, illetve esetleges bűnösségének kimondása az új eljárásban dőlhet majd el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!