Közélet

2006.09.25. 14:39

Százak robogtak kisvonattal szombaton, a vasút napján

Tizedszer rendezték meg Pörbölyön a Gemenci Erdei Vasút Napját. Barabás Tibor, a Gemenc Zrt. erdészetvezetője a Baon tudósítójának elmondta, tizenhárom évvel ezelőtt a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány kezdeményezte, hogy minden kisvasútnak legyen ilyen ünnepe.

G. Zs.

Ez az ünnep azóta országos mozgalommá fejlődött. A gemenci erdőben sajnos idén nem teljes pályán, és csak csökkentett sebességgel közlekedik a kisvasút az árvíz okozta károk miatt.

Szombaton Pörbölyről indultak óránként a járatok. Az állomásnál, az erdei iskola környékén íjászok és Sárközhöz, Gemenchez kapcsolódó kiállítások várták a kíváncsiskodókat. A legtöbb vonaton száz körüli utaslétszám volt. Sőt, többen motoros hajtányokon is utazhattak.

Barabás Tibor elmondta azt is, hogy a kisvasút nem áll le a tél beálltával. Fűtött kocsikkal, mérsékelt járatszámmal, de járni fog. Ez azért lehet vonzó a közönség számára, mert télen jobban lehet látni az állatokat, mint nyáron, mikor dús a növényzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!