Közélet

2006.07.20. 08:39

Uniós sikert könyvelhet el a közigazgatási hivatal

Az Európai Unió huszonkilenc kiválasztott közigazgatási szerve közé került be a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal.

-

Az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) angol nyelvű gyűjteményes kötetben mutatta be a tagállamok olyan közigazgatási szerveinek tevékenységét, amelyek a CAF-nak (Common Assessement Framework) nevezett önértékelő keretrendszer segítségével fejlesztették szolgáltatásaik színvonalát.
Az unióból 62 közigazgatási szerv pályázott arra, hogy bekerüljön a kötetbe, s a szerkesztők – a nemzeti CAF-szakértők – a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal dolgozatát kiválasztották a megjelenésre szánt 29 publikáció közé.

Ez azt jelenti, hogy a megyei hivatalt a kimagasló eredményt elért szervezetek között tartják számon – tudatta lapunkkal dr. Bozóky Ágnes főosztályvezető-helyettes.
A CAF-rendszeren keresztül a Bács-Kiskun megyei hivatal 2004-ben és 2005-ben egyaránt végrehajtotta saját munkájának értékelését és fejlesztését, amihez – például – ügyfélelégedettség-mérés is társult. Emellett széles körben népszerűsítette ezt a minőségügyi modellt.

Példája nyomán a megyében 11 területi államigazgatási szerv is sikerrel vezette be a CAF-ot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!