Közélet

2006.06.19. 20:12

Vádemelés a gyilkos anya ellen

Emberölés büntette miatt emelt most vádat az ügyészég egy kecskeméti nő ellen, aki a januári fagyban szülte meg gyermekét a házuk udvarán, majd magára hagyta a kicsit. Akár 10-15 év közötti, sőt életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik a büntetőperben a vádlottat.

Noszlopy

A 21 esztendős M. E. családjából - a most elkészült vádirat szerint - senki sem tudott arról, hogy tavaly márciusban teherbe esett. Az állapotát titkoló nő január 26-ra virradóan, kora hajnalban kiment az udvarra, ahol világra hozott egy életképes kislányt. A baba a betonozott, jeges udvarra esett, ahonnan az anyja felvette és bevitte a fűtetlen lomkamrába. A mínusz 12 fokos hidegben azután kihűlt és meghalt a csecsemő. Ezért az ügyészség most 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja az anyát. A nő a nyomozás során beismerte a tettét, és szabadlábon várja a bírósági tárgyalás kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!