Közélet

2006.06.30. 16:01

Új főigazgató a kecskeméti kórház élén

Szombattól dr. Svébis Mihály a kecskeméti megyei kórház megbízott főigazgatója. Dr. Zombor Gábor ugyanis pénteken bejelentette: politikai szerepvállalása miatt megválik a főigazgatói széktől.

Takács Valentina

Ő egyébként hat évig vezette a kórházat. Az idei parlamenti választásokon a Fidesz-MPSZ listáján szerzett képviselői mandátumot, jelenleg pedig a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-Vállalkozók Pártja közös kecskeméti polgármesterjelöltje.
A pénteki sajtótájékoztatón elmondta: főigazgatósága ideje alatt első perctől kezdve arra törekedett, hogy a politika a kórház falain kívül maradjon. Most politikai szerepet vállalt, és nem szegheti meg a saját maga által hozott szabályt.

A megbízott főigazgató szombattól dr. Svébis Mihály orvosigazgató, a sebészeti osztály vezető főorvosa. Ő látja el a feladatot mindaddig, amíg pályázat útján nem kerül új kinevezett főigazgató az intézmény élére. Svébis főorvos elmondta, hogy a főigazgatói széket megpályázza. A sebészi hivatást folytatja, mint mondta, nem hajlandó lemondani a szakmájáról. Mint kiderült, arról is van már konkrét elképzelés, hogy ki lesz az új orvosigazgató, de nevet egyelőre nem közöltek.

Ezek is érdekelhetik