Közélet

2006.06.26. 20:00

Tűzugrás helyett csak tócsát tudtak volna ugrani Tiszakécskén

Tűzugrással szerettek volna emlékezetessé tenni a Szent Iván napot Tiszakécskén a közösségi házban. A program egy részét azonban elmosta az eső. Esetleg víztócsákat lehetett volna ugrani, tüzet nem.

Szentirmay Tamás

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is színes programmal várta művelődési központ az ókécskei közösségi házba az érdeklődőket, Szent Iván nap délutánján. Először a gyerekeknek tartottak kézműves foglalkozást. Ezt követően pedig a Félegyházi Táncszínház a Csillagszemű juhász című zenés mesejátékot mutatta be úgy, hogy a közönséget is bevonták a produkcióba. Nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is. Valamennyien örömmel vettek részt a játékban.

A mesejáték után a Kécske Néptáncegygüttes szórakoztatta a jelenlévőket. Sajnos nem sokáig tudtak táncolni, mert a szabadtéri előadást a szakadó eső megszakította. Addig, míg arra vártak, hogy elálljon az égi áldás, vajaskenyeret szolgáltak fel a gyerekeknek és a felnőtteknek is. A terasz alatt pedig a Hírös zenekar játszott. Az ő zenéjükre nem lehetett táncolni, mert nem volt elegendő hely, hallgatni és énekelni viszont igent. Tóth Erika művelődésiközpont igazgató szomorúan mondta, hogy ebben az évben még minden szabadtéri rendezvényüket elmosta az eső.

Ezek is érdekelhetik