Közélet

2006.06.19. 10:13

Saját pénzből nem futotta volna

Kétmillió forintot nyert Rém. A kistelepülésen szombaton avatták fel hivatalosan a csupán 50 ezer forintos önrészt kívánó, régiós pályázat jóvoltából megvalósított faluszépítő beruházásokat.

BAON

- Nem csak papíron kell európainak lennünk - fogalmazott Vető Zoltán polgármester az ünnepségen. Hozzátette: ekkora összeget ilyen célokra saját kasszájukból nem szánhattak volna.

A községi bekötőút torkolatánál álló keresztet és a fölé emelt üdvözlőkaput Muka Gábor plébános szentelte fel. A három községben szolgáló pap szerint Rémen történnek a legnagyobb dolgok. Elmondta, hogy egyházközség egy elektromos örökmécsest szeretne kihelyezni az útkereszteződésnél lévő feszülethez. A kapu Maráz Zoltánács munkája, hasonlóan a községben elhelyzett tájékoztató- és hirdetőtáblákhoz.

A község központjában avatták fel a szökőkutat, aminek kőművesmunkái Blahó Ferenc végezte. A kút néhány nap alatt kedvelt pihenőhellyé vált, a beköszöntött kánikula arra „kényszerítette” a gyerekeket, hogy megtapossák a medence alján látható delfineket. Az ünneplésben gazdag napon Dr. Rigler Kálmánné helyi festő kiállítása nyílt meg a közösségi házban, egyben átadták a helyi tévéstúdiót, este pedig a pedagógusokat köszöntötték fehér asztal mellett.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!