Közélet

2006.06.16. 09:02

Őrizetbe vették a lajosmizsei késelőt

Rendőrségi híreinkből kiderül, hogy a rendőrök tegnap emberölés gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 47 éves lajosmizsei férfit, aki a már általunk is korábban közölt lajosmizsei késeléssel gyanúsítható. Mint ahogy az is, hogy egy 19 éves mondeos férfi elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen meghalt.

BAON

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya tegnap emberölés gyanúja miatt őrizetbe vett egy 47 éves lajosmizsei férfit, aki az eddig beszerzett adatok és bizonyítékok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 14-én 23 óra körül a Lajosmizsén, a Hunyadi utcában szóváltást követően késsel megszúrt egy 39 éves lajosmizsei férfit. A sértett a helyszín közelében meghalt.

Tegnap éjjel Kecskeméten az Izsáki úton egy 19 éves helyi fiatalember Mondeojával nagy sebességgel haladt a városközpont felől, miközben elütötte a neki balról kerékpárján szabálytalanul, kivilágítatlanul közlekedő 54 éves helyi férfit. A kerékpáros a helyszínen életét vesztette.

Tegnap a polgármesteri hivatal dolgozói kérésére két rendőrjárőr jelent meg Baján egy családi háznál. Az ok, hogy az udvaron a gazda 12 kutyát tartott és azok a bejelentő szerint hangosak, valamint az udvaron is sok volt a kutyapiszok, viszont a házigazda az önkormányzat illetékeseit nem volt hajlandó beengedni és a határozat ellenére a kutyákat sem engedte elszállítani. A háziúr a rendőröket megütötte, ám ők megbilincselték és előállították. A rendőrök az intézkedésük során mindketten nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek. A rendőrkapitányság vezetője hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt az ügyészségen feljelentést tesz az 50 éves bajai férfi ellen.

Őrizetbe vettek tegnap Kecskeméten egy 16 éves helyi fiút, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap délután a Kecskemét Nagy Lajos király körúton feltört egy Renault-t és abból egy autóstáskát, iratokat, bankkártyát, továbbá 11 319 Ft-ot lopott el. Őt a lopás közben megzavarták, majd a menekülő gyanúsítottat a személyleírás alapján rövidesen elfogták.

Ezek is érdekelhetik