Közélet

2006.06.22. 13:25

Mit ér a „gorilla”, ha üres a zsebe?

Magyarországon az elmúlt három hónapban hét fegyveres rablás történt különböző pénzintézetekben: egy alkalommal két biztonsági őr sérült meg, kétszer pedig a rabló maradt holtan a helyszínen. Nem csoda, hogy ezek után ismét a hírek középpontjába kerültek a biztonsági emberek.

Noszlopy

Bács-Kiskun megyében szerencsére még nem akadt példa pénzintézeti lövöldözésre. Azt azonban Kabók József, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke is elismeri, hogy bármikor bekövetkezhetne ilyen. Ráadásul a legtöbb helyen még csak nem is különlegesen, hanem jobb esetben átlagosan felkészített vagyonőrök vigyázzák a megrendelőket. Miközben a biztonsági emberek „lelkesedését”, a munkáltató iránti lojalitását olyan problémák csillapítják helyenként, amelyeket az erőt sugárzó egyenruhás cégekről feltételezni sem merne az ember.

- Sajnos az elmúlt évben 171 vagyonőr fordult hozzánk azért, mert nem jelentette be a munkaadója, vagy nem kapta meg a munkabérét – mondja erről Kabók József. – Az egyik multinacionális vagyonvédelmi-vállalkozás pedig Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kalocsán foglalkoztatott fegyveres banki őreinek négy hónapon keresztül nem fizetett munkabért. A bejelentők közül 151 személynek sikerült érdemben segíteni a kamarának. 

Részletek hamarosan a Petőfi Népében.

Ezek is érdekelhetik