Közélet

2006.06.21. 14:08

Ki állíthat ki a Cifrapalotában?

Nemrég egy interjú jelent meg a Kecskemét Magazinban Ifj. Gyergyádesz Lászlóval, a Kecskeméti Képtár vezetőjével. A cikkben a művészettörténész többek közt arról beszélt, hogy a politika háttérbe szorítja a szakmaiságot és középszerű alkotók jutnak lehetőséghez. Mondatain a helyi festők és politikusok igencsak felháborodtak. A holnapi Petőfi Népében a vitához hozzászól a művészek részéről Szappanos István, Kő Ferenc és Walter Gábor. A politikát dr. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke képviseli. Saját védelmében pedig a képtár vezetője szól néhány keresetlen szót.

Gál Zita

"Nem véletlenül kerülnek trónra korunkban a politikusok által támogatott és az egyre mélyebbre süllyedő közízlést képviselő festőcskék, s keveredik közéjük egy ennél ugyan szakmailag jobb, de gátlástalan alfaj." ... "Szakmai kérdésekben a politikus könnyedén söpri félre a szakértelemmel rendelkezőket. Muzeológusként, művészettörténészként jómagam is gyakran szembesülök ezzel, amit igen nehéz szakmailag és emberileg elviselni." – nyilatkozta többek között Ifj. Gyergyádesz László, a Cifrapalota vezetője. Az inget sokat magukra vették.

A holnapi Petőfi Népében a vitához hozzászól a művészek részéről Szappanos István, Kő Ferenc és Walter Gábor. A politikát dr. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke képviseli. Saját védelmében pedig a képtár vezetője szól néhány keresetlen szót. Gál Zita -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!