Közélet

2006.06.09. 08:30

Felborult a traktor - vezetője életét vesztette

Traktorával felborult és azonnal életét vesztette csütörtökön este Ladánybenén egy 61 éves férfi. Emellette egy rendőrautóba szaladt Peugeot-ról és menetkönyvet hamisítóról szólnak rendőrségi híreink.

BAON

Csütörtökön este 8 után 15 perccel Ladánybene külterületén a Gödörállás dűlőben (magánterületen) egy 61 éves helyi férfi Zetorjával egy 16 éves ugyancsak helybéli fiú által vezetett John Deer típusú traktort és egy hozzá kapcsolt pótkocsit vontatott vonókötélen, amikor haladásuk közben a John Deer homlokrakodó kanala a földbe ékelődött. A vonókötél ettől megfeszült és a Zetor hátrafelé 180 fokban visszafordult a tetejére. A vontatást végző sofőr a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. 
 
Tegnap délután fél 3 körül Jakabszállás határában az 54. számú főúton egy 50 éves nemesnádudvari férfi Peugeot-jával Soltvadkert felől érkezve későn vette észre az előtte forgalmi ok miatt megálló és balra kanyarodási szándékát irányjelzővel jelző  rendőrségi Lada Nivát, ezért hátulról nekiütközött. A Ladát egy 22 éves rendőr főtörzsőrmester vezette. A balesetben senki nem sérült meg, ám a Peugeot-ban kb. 300 000 Ft és a Lada Nivában kb. 400 000 Ft anyagi kár keletkezett.
 
Kunbaja alpolgármestere és megbízott jegyzője tett feljelentést az ellen a kunbajai férfi ellen, aki a feljelentés adatai szerint az önkormányzat mikrobuszának menetkönyvét meghamisította, és ezzel mintegy 200 000 Ft anyagi kárt okozott. Az előzmények szerint a feljelentett személy több megtett utat jegyzett be a menetkönyvbe a valós kilométerek helyett. Az így keletkezett kilométertöbblet után tankolt üzemanyagot saját részére használta fel.
 
Csütörtökön kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy 47 éves helyi férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy április 28-ra virradóra eddig ismeretlen társaival betört egy Malomköz utcai lakásba és onnan műszaki cikkeket, kerti gépeket, ruhaneműket, konyhai gépeket és egyéb használati tárgyakat, továbbá egy Mária faszobrot loptak el összesen 2 754 000 Ft értékben.

Ugyancsak Kecskeméten vették őrizetbe azt a 28 éves nyírbátori férfit is, aki ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság adott ki elfogatóparancsot.
 
Kiskunhalason is őrizetbe került egy 41 éves helyi férfi, mert a Budai Központi Kerületi Bíróság körözte jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt, valamint az a 24 éves helyi fiatalember is, aki a részére korábban kiszabott 60 000 Ft pénzbüntetést nem fizette be, és ezért a Bács-Kiskun Megyei Bíróság BV Csoportja ellene elfogatóparancsot bocsátott ki.

Ezek is érdekelhetik