Közélet

2006.06.20. 15:36

Egymillió forint alatt nem lehet sztárt szerződtetni a kecskeméti Nyári Fesztiválra

Komoly anyagi gondokkal küzdöttek a kedden induló Nyári Fesztivál szervezői. A tavalyinál lényegesen kevesebb pénzből több rendezvényt kellett biztosítaniuk.

BAON

2005-ben tíz és fél millió forinttal támogatta a város az Erdei Ferenc Művelődési Központ által szervezett fesztivált. Idén 7 millióra csökkent a támogatás, miközben gyarapodott a fesztiválnapok száma.

– Egy átlagos fesztiválnap költsége másfél millió forint – mondta Bak Lajos, a művelődési központ igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján. – Egymillió alatt nincs olyan neves fellépő, aki színvonalas élő produkcióval fellépést vállal. Ez az összeg akár 9-10 millióig is elmehet.

Az idei főtéri fesztiválprogram mindezek ellenére gazdag. Kedden és szerdán Gyermeknéptánc Fesztivál lesz, csütörtökön Republic koncert, pénteken a Kecskeméti Jazz Orchestra és a megasztáros Tóth Gabi lép fel, vasárnap pedig Desperado és Hevesi Tamás szórakoztatja a közönséget. Idén is lesz filmvetítés: olyan magyar sikerfilmeket láthat a közönség a főtéren, mint a Csak szex és más semmi, és a Tibor vagyok, de hódítani akarok. A fesztivál június 20-ától 25-éig tartó, első szakaszának kiemelkedő produkciója a Szöuli Balett 60 fős társulatának Carmina Burana előadása szombat este.

– Horvátországi turnéjukról csábítottuk Kecskemétre az együttest – mondta Bak Lajos. – Az előadást főpróbának is tekintjük, hiszen augusztus 20-ára hasonló szuperprodukcióval készülünk.

Az esemény kiegészítő rendezvénye a Borutca és a kézműves vásár.

Címkék#Bak Lajos

Ezek is érdekelhetik