Közélet

2006.06.13. 09:59

Agyba-főbe vert egy belgát

Emberölési kísérlet és kifosztás vádja miatt áll kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elé egy kunfehértói férfi. Az ügyészség szerint agyba-főbe vert egy belga állampolgárt, mert úgy vélte, hogy megrontotta 15 éves öccsét. Büntetése akár 15 év börtön is lehet.

BAON

Alaposan elszabadultak az indulatok egy kunfehértói tanyán tavaly november 26-án. Az egész úgy kezdődött, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban élő, 25 éves vádlott kunfehértói szüleihez tartva meglehetősen leittasodott a vonaton. Amikor késő este leszállt Kunfehértón, bosszút esküdött a belga férfi ellen, akiről úgy tudta, hogy szeptemberben homoszexuális kapcsolatot létesített 15 éves öccsével – áll a vádiratban.
Egyenesen a belga tanyájához ment, hogy felelősségre vonja a megrontás miatt. Átmászott a kerítésen, és zörgette az ajtót. A belga kiszólt, hogy menjen el, de a vádlott egy fatuskóval beverte az egyik ablakot – állítja az ügyészség. Bejutva dulakodni kezdett a külföldivel, aki pofonütötte. Ez olaj volt a tűzre, hiszen a vádhatóság szerint a mályi férfi egy, a keze ügyében lévő szöghúzó vassal ütni kezdte a belga fejét. Amikor az erősen vérző ember a földre rogyott, a vádlott abbahagyta, de az ügyészség azt állítja, hogy ezután kutakodni kezdett a házban. Végül egy húszezressel távozott. A közeli kocsmába ment, ahol a nagynénje a tulajdonos. Ott elmondta mit tett, a szülei lakásán pedig megvárta a rendőröket.

A sérült férfi a szomszéd tanyán lakó nőtől kért segítséget telefonon. Életveszélyes, kómás állapotban került kórházba, végül több hét gyógykezelés után hazavitte Belgiumba az édesanyja. Jelenleg semmi hír róla. Támadója szabadlábon van, pere kedden kezdődik Kecskeméten dr. Sárközy Szabolcs bírói tanácsa előtt. Büntetése akár 15 év börtön is lehet.

Ezek is érdekelhetik