lezárt nyomozás

2020.05.02. 14:28

Az egyik betörőről kiderült, hogy az édesanyját is megverte

A kiskunmajsai rendőrök vádemelést javasolnak két férfi ellen. Egyikük jelenleg is letartóztatásban van.

police.hu

Forrás: police.hu

A Kiskunmajsai Rendőrőrs munkatársai 2020. február 26-án őrizetbe vettek egy 41 éves szanki férfit, aki a gyanú szerint alig fél év alatt több bűncselekményt követett el.

A férfit a nyomozók azzal gyanúsítják, hogy 2019. szeptember 21. és 2020. február 16. között két alkalommal átmászott a szomszédságában lévő ingatlanra, és a lakatlan épület ajtaját feltörte. A házból szinte válogatás nélkül tulajdonított el használati tárgyakat: kézi szerszámot, kályhákat, fűnyírót lopott el, de magával vitte a sertésól deszkáit, valamint egy ablakkeretet tokostól.

Fotó: police.hu

A tolvaj 2020 februárjában egy másik szomszédját is meglátogatta. Ekkor ugyancsak a telekhatáron álló kerítésen keresztül jutott át a szomszédba, ahonnan akkumulátort, fém alkatrészeket és létrát vitt el, végül megrongálta a garázsban álló autót.

Az elkövető ezeket a cselekményeket egy 23 éves ceglédi lakos közreműködésével követte el, aki egyedül is elment lopni: 2019 novemberében egy cég telephelyéről akkumulátort és kábelt tulajdonított el.

A szanki férfi szintén gyanúsítható olyan bűncselekményekkel, amelyeknek egyedüli résztvevője volt. A nyomozás adatai szerint tavaly nyáron nyilvános helyen bántalmazta édesanyját, majd decemberben egy ízben rátörte a lakása ajtaját.

A lopásokkal, garázdaság vétségével és magánlaksértés bűntettével gyanúsítható férfi jelenleg is letartóztatásban van. Lopásokkal gyanúsított, ceglédi illetőségű társa az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Fotó: police.hu

A két férfi ellen indult ügyekben a kiskunmajsai rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!