Kék hírek, bulvár

2016.12.13. 12:30

Vád: megverték a gyaloglástól teljesen kimerült menekültet

Vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség két afgán embercsempész ellen, akik szeptemberben megvertek egy, a több napos gyaloglástól kimerült, szintén afgán menekültet.

H. I.

A két afgán férfi és harmadik, ismeretlen bűntársuk szeptember elején Belgrádban megegyezett 19 afgán migránssal abban, hogy pénzért Magyarországon át Ausztriába, illetve Németországba csempészik őket. A szerb–magyar határt Hercegszántó külterületénél lépték át illegálisan, szeptember 6-a körül.

– Magyar területre érve a csoport a vádlottak és ismeretlen bűntársuk vezetésével 5-6 napon át gyalogolt. Ennek során a külföldi állampolgárok testileg és lelkileg kimerültek, élelmiszerük és vizük is elfogyott. Emiatt szeptember 12-én, Bácsborsód külterületénél az egyik afgán migráns közölte, hogy nem bírja tovább és inkább feladja magát a rendőrségen. Ezen a vádlottak feldühödtek és először hangosan szidni, majd ütlegelni kezdték, hogy ne szóljon a rendőröknek – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Az ütésektől a sértett a földre esett, ekkor a vádlottak megrugdosták, egyikük egy fahusánggal is megütötte. Az ismeretlen embercsempész megpróbálta megvédeni, sikertelenül. Ezt már a többi migráns is megelégelte, akik értesítették a rendőrséget.

A bántalmazott férfi a fején és testén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a vádlottak megbüntetését könnyű testi sértés miatt is. A kiérkező rendőrök elfogták és őrizetbe vették az embercsempészeket. Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak, az ügyészség minősített embercsempészés bűntette mellett aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével is vádolja őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!