Kék hírek, bulvár

2016.12.31. 09:19

Titkos lejárat vezetett a drogültetvényhez

Az áramot is lopta a táborfalvi drogtermesztő. Ellene és két társa ellen most vádemelést javasol a rendőrség.

baon.hu

A rendőrség közlése szerint január 12-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai a Ladánybene és Tatárszentgyörgy közötti úton ellenőriztek egy Opel Astrát, amit a 32 éves, tatárszentgyörgyi Cs. Krisztián  vezetett.

Az autó átvizsgálása során a motortérben elrejtve bruttó 51,5 gramm kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványt találtak a rendőrök, amit a sofőr a 30 éves L. Máté táborfalvai tartózkodási helyéről lopott el. Ott házkutatást tartottak a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai. Az ingatlan melléképületében egy lejáratot fedeztek fel, ami egy pincébe vezetett. A föld alatti helyiségben 40-100 centiméteres, 244 tőből álló cannabis-ültetvényt, valamint nettó 395 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt találtak.
 
A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. Ehhez az áramot L. Máté lopta, közel félmillió forint kárt okozott a szolgáltatónak. A lefoglalt aratás előtt álló növényekről a botanikus szakértő szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, amelynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.


 
Egy másik, L. Máté által használt táborfalvai ingatlanban a cannabis növények szárítása során használt eszközöket, valamint nettó 27,72 gramm kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt foglaltak le. A 30 éves férfival szemben felmerült a  bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye és az igazságügyi szakértői vélemény is alátámasztott.
 
L. Máté 2013-tól elfogásáig rendszeresen árult kábítószert Táborfalván és Lajosmizsén, azonban a pincehelyiségben megtalált – jelentős mennyiségű, kábítószernek minősülő – növények szüretelése és értékesítése az elfogása miatt meghiúsult. A nyomozók kábítószer-kereskedelem és lopás miatt őrizetbe vették a férfit, aki január 13-a óta előzetes letartóztatásban van.
 
Cs. Krisztiánnal szemben kábítószer birtoklása és lopás megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt az örkényi férfit is, aki több alkalommal értékesített neki kábítószert. A 28 éves K. Dezső és Cs. Krisztián az eljárás során szabadlábon védekezett.
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldi meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!