Kék hírek, bulvár

2016.11.08. 13:07

Ne segítsünk a zsebtolvajoknak!

A halasi vásárban akcióztak a minap a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai, ahol felhívták a vásárlók és árusok figyelmét arra, hogyan tudják megóvni értékeiket a tolvajoktól.

Zs. D.

A megelőzéssel foglalkozó szakemberek főleg a lopások, ezen belül is a nagyobb számban jellemző zseblopások megelőzési lehetőségeiről beszélgettek, főleg az idősekkel. Felhívták a figyelmüket, hogy a pénz- és irattárcáikat ne a táskák, kosarak tetején tartsák, azok tárolása a nadrág hátsó zsebeiben sem biztonságos. A rendőrök kérték, fokozottan vigyázzanak csomagjaikra, azokat soha ne bízzák ismeretlenekre. Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessék le a zárat, ha pedig a bankkártyájuk tűnt el, azt azonnal tiltassák le!
A vásár miatt megnövekvő forgalomra tekintettel rendőrök segítették a parkolást is, valamint a gépjárműlopások- és feltörések megelőzésére is figyelmeztették a sofőröket.

A rendőrök az áldozattá válás leggyakoribb okainak összegyűjtését követően saját, prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványt készítettek, amelyeket a személyes beszélgetések közben átadtak a vásározóknak. Az egyenruhások emellett „bűnügyi portyaszolgálatot” is elláttak a vásárban és annak környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!