Kék hírek, bulvár

2016.10.25. 08:49

Elment a „Csodamentős”

Hétfőn örökre eltávozott Nagy Szabolcs, a mentő, aki bajtársaival 2011-ben egy életmentéshez sietve súlyos balesetet szenvedett Kecskeméten.

Zs. D.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Szabolcs szülei halálos balesete miatt választotta a mentős hivatást. Fotó: baon.hu
[/caption]

2011. augusztus 20-án egy szirénázó mentőautó és egy menetrendszerinti busz ütközött össze Kecskeméten, a nagykörút és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében. A balesetben 11-en sérültek meg, legsúlyosabban Nagy Szabolcs, a mentőautó vezetője. Két koponyaműtét után mesterséges altatásban tartották, utána sokáig kómában volt.

Az akkor 30 éves Szabolcs élni akarása győzött, felébredt a kómából. Csaknem teljesen lebénult, kerekes székbe kényszerült, beszélni is nehezen tudott. Hihetetlen kitartásának, akaraterejének köszönhetően később segítséggel ugyan, de járni is tudott.

Nagy Szabolcsnak, a „Csodamentősnek” egy egész ország drukkolt, hogy felépüljön, hogy valóra válthassa nagy álmát. Szabolcs újra mentős akart lenni. Indíttatása sem mindennapi: annak idején azért választotta ezt a hivatást, mert 1996-ban egy autóbalesetben elveszítette szüleit. 

Szabolcs életének utolsó öt éve küzdelemmel telt, tragikus balesete óta többször megharcolt a halállal. Hétfőn reggel a bajtársai már nem tudtak segíteni rajta. Egy barátja ezt írta közösségi oldalán: „A kék villogók kísérjenek utadon a mentők mennyországába!”

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Fotó: Hamar György
[/caption]

 

<!-- Elment a „Csodamentős” Hétfőn örökre eltávozott Nagy Szabolcs, a mentő, aki bajtársaival 2011-ben egy életmentéshez sietve súlyos balesetet szenvedett Kecskeméten. Zs. D. Szabolcs szülei halálos balesete miatt választotta a mentős hivatást. Fotó: baon.hu Fotó: Hamar György -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!