Kék hírek, bulvár

2016.06.23. 11:41

Sorsukra hagyta a balesetben megsérült migránsokat

Vádat emeltek egy szegedi férfi ellen, aki három szír menekülttel autójában karambolozott az autópályán, majd sorsára hagyta a balesetben megsérült migránsokat, akik közül az egyik a helyszínen meghalt. Az amfetamin hatása alatt vezető embercsempész ahelyett, hogy segített volna utasainak, az elhunyt migráns ruházatát átkutatta, hátha talál nála pénzt.

H. I.

A magyar-líbiai kettős állampolgárságú, Szegeden élő vádlott tavaly szeptember 3-án, a kora hajnali órákban Szegeden, egy templomnál találkozott 3 szír migránssal. Az arabul beszélő vádlottnak a migránsok 1000 eurót fizettek azért, hogy elvigye őket Budapestre. A szírek illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, végső úticéljuk Nyugat-Európa volt.

A vádlott a megengedett sebességénél jóval gyorsabban hajtott az M5-ös autópályán. Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője lemondta: „egy észlelési időeltérés” miatt az embercsempész hirtelen balra rántotta a kormányt, az autó így áttért a belső sávba és a szalagkorlátnak ütközött. A  gépkocsi végül a leállósávban kötött ki.

Két migráns könnyebb illetve súlyosabb sérülést szenvedett, harmadik társuk azonban olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
– A baleset után a vádlott kiszállt az autóból és levette a rendszámtáblákat. Anélkül távozott gyalogosan, hogy segítséget nyújtott volna a balesetben megsérült utasainak. Ehelyett a balesetben elhunyt és a gépkocsiból kizuhant férfi ruháját érték után átkutatta, de nem talált semmit – mondta el a szóvivő.

A szakértő azt is megállapította, hogy az embercsempész bódult állapotban, amfetamin hatása alatt vezette a csempészautót. A vádlott a rendszámtáblákat rövidesen eldobta, majd az autópályán stoppolni próbált, de a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Lefoglalták tőle az 1000 eurós „fuvardíjat” is.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettén kívül halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, három rendbeli minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!