Kék hírek, bulvár

2016.06.17. 09:11

Baseballütővel és tőrrel akarták rendezni a vitát

Hatalmas csetepaté lett egy közösségi oldalon kialakult vitából. Egy férfi és fia baseballütővel és tőrrel felfegyverkezve akart elégtételt venni. Most mindkettejük ellen vádat emelt az ügyészség.

Zs. D.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség által vádiratból kiderül, hogy a fiatalabb vádlott élettársa és a későbbi sértett bonyolódott durva hangvételű levelezésbe a közösségi oldalon. A fiatalabb vádlott és apja úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik a dolgot és telefonon egyeztettek időpontot a sértettel, ahová a neten marakodó élettárs is elkísérte őket. Január 5-én este érkeztek meg a sértett kecskeméti tanyájára, de hamar kiderült, hogy nem beszélgetni akarnak. A fiatalabb vádlott már részeg volt, egy tőrszerű kést szorongatott a kezében, apjánál meg baseballütő volt.

A fiatalabb vádlott nem várta meg, amíg kinyitják előttük a kaput, berúgta azt, az sem zavarta, hogy kapu így leterítette a mögötte álló férfit, a sértett apját. A „vendégek” berontottak a ház udvarára, ahol rátámadtak az ott lakó férfira. Végül is annyi történt, hogy trágár szavakkal szidták egymást az ellenérdekelt felek. A fiatalabb vádlott a levegőt döfködte tőrével, az idősebb férfi pedig hiába próbálta megütni baseballütővel a sértettet.
Idő közben megjelentek a szomszédok is, akik próbálták kitessékelni a balhézókat, de ők nem tágítottak. Csak akkor fogták menekülőre, amikor a sértett anyja kihívta a rendőrséget.

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottak felfegyverkezve, az ott lakók akarata ellenére hatoltak be a sértett házának udvarára és ott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, ami másokban megbotránkozást, riadalmat keltett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű apát és fiát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal és magánlaksértéssel vádolja, amiért a Kecskeméti Járásbíróság akár 4,5 éves szabadságvesztést is kiszabhat majd.

 

Zs. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!