Kék hírek, bulvár

2016.05.11. 09:40

Fellökte és kirabolta az idős asszonyt

Kiskunhalason, az utcán rabolta ki az idős asszonyt a 20 éves férfi, a bíróság most vádat emelt ellene.

Zs. D.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy 20 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki április 2-án Kiskunhalason, az utcán kirabolt egy 76 éves helybéli asszonyt.
 
A 20 éves vádlott április 2-án, 10 óra 20 perckor Kiskunhalason, az utcán gyalogolt, mikor észrevette a túloldalon haladó idős sértettet. A 76 éves asszony az egészségi állapota miatt nehezen járt, ráadásul mindkét keze tele volt, ezért a vádlott elhatározta, hogy elveszi a táskáját.
 
A 20 éves férfi hátulról fellökte az idős asszonyt, a kezéből kitépte a táskát és elfutott a helyszínről. A sértett a lökés miatt a földre esett, azonban sérülése nem keletkezett.


 
A rabló nem jutott messzire: egy közeli utcában a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a gyanúsan viselkedő férfit. A sértettől rabolt műbőr táskában egy 3 ezer forint értékű mobiltelefon, valamint egy pénztárcában 3 ezer forint volt. A kár megtérült.
 
Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!