Kék hírek, bulvár

2016.04.29. 08:47

Kakaós csigát lopott a boltban, majd kicsavarta az eladó csuklóját

Rablás bűntette miatt emeltek vádat egy 18 éves kecskeméti fiatalember ellen, aki tavaly októberben kakaós csigát lopott egy kecskeméti vegyesboltból, majd megcsavarta az őt visszatartani igyekvő eladó csuklóját.

H. I.

A bűncselekmény idején még fiatalkorú férfi tavaly október 28-án délelőtt bement egy kecskeméti vegyesboltba. Elhatározta, hogy a bejárat mellett lévő péksütemények közül ellop egy kakaós csigát. El is vette, majd a zsákmánnyal rögtön szaladt volna ki az üzletből.

– Az eladó hölgy azonban észrevette a lopást. A vádlott után lépett és a pulóverénél megragadva megpróbálta visszatartani. Ekkor azonban a vádlott a lopott péksütemény megtartása érdekében erőszakot alkalmazott: húzta kifelé magával a sértettet a boltból. Eközben a fiatalkorú rabló a bal kezével hátranyúlt, ráfogott az eladó bal csuklójára és erősen megszorította, megcsavarta – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A sértett a fájdalom miatt kénytelen volt elengedni a rabló ruháját, így a fiatalember a lopott péksüteménnyel együtt elszaladt a helyszínről. A rablás miatt az eladó a bal csuklóján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A kecskeméti rendőrök egy nap múlva már el is fogták és őrizetbe vették a vádlottat.

A büntetett előéletű, rablás miatt már felfüggesztett börtönre is ítélt vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész végrehajtandó fogház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztett büntetését is hajtsák végre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!