Kék hírek, bulvár

2016.02.16. 11:13

Közel 700 tő indiai kender egy bajai tanyán

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki csaknem hétszáz tő indiai kendert nevelt a bajai tanyáján.

Zs. D.

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 41 éves bajai férfi ellen, aki bajai tanyáján 696 tő, kannabiszt tartalmazó indiai kendert termesztett és fogyasztott is a kábítószerből.
 
A 41 éves vádlott bajai tanyájának kertjében indiai kender (cannabis indica) magvakat ültetett, majd gondozta a kikelő növényeket. Idővel a növények egy részét learatta, szárította és maga is fogyasztott belőle.
 
A rendőrök 2015. június 20-án csaptak le a drogtermesztő férfire: a helyszíni szemle során 696 tő, fejlődésben lévő indiai kender növényt, valamint learatott növényi maradványokat és magvakat foglaltak le a lakóház bejárati ajtaja mellett, a kertben és a melléképületben. A vizeletvizsgálat kimutatta azt is, hogy a vádlott fogyasztott is az általa termesztett kábítószerből.


 
A vádlott által termesztett valamennyi növény kábítószernek minősül, a lefoglalt növények és maradványok hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.
 
A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség termesztéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A férfit ugyanilyen bűncselekmény miatt a bíróság korábban már börtönbüntetésre ítélte, ezért különös visszaesőként követte el a jelenlegi bűncselekményt.
 
Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt kábítószereket is el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!