Kék hírek, bulvár

2016.02.19. 08:47

Ismerősét akarta átverni: 14 milliót követelt névtelen levélben a kiskunfélegyházi férfitől

A kizsarolt pénz átvételekor fogták el az "álbarátot" a kiskunfélegyházi nyomozók, aki névtelen levélben követelt 14 milliót ismerősétől.

police.hu

A sértett február 9-én kapott egy névtelen levelet, amelyben 14 millió forintot követeltek tőle egy tartozás fejében. Két napott kapott, hogy összeszedje a pénzt és egy szeméttárolóban elrejtse. A levélben az állt, hogyha nem teljesíti a követelést, a sértettnek, illetve szeretteinek bántódása esik.
 
A megzsarolt 39 éves férfi először ismerősétől kért tanácsot, aki arra bíztatta, hogy fizesse ki a pénzt és senkinek se szóljon az esetről, majd felajánlotta, hogy pénzzel is kisegíti. Másnap azonban a félegyházi rendőröktől kért segítséget a sértett. A nyomozóknál felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen levélíró valójában a „segítőkész” ismerős is lehet.

A 28 éves S. Norbert elhitette barátjával, hogy helyette kifizette és a eljuttatta a zsarolónak a követelt összeget, így a sértett már neki tartozik és az adósság mielőbbi rendezésére szólította fel.
 
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság felkérése alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya február 17-én 17 óra 10 perckor az első részlet átadásakor egy kiskunfélegyházi áruház parkolójában elfogta a gyanúsítottat. A nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a petőfiszállási férfit, melynek során beismerte tettét. Az ellene folytatott nyomozást másnap befejezték a rendőrök, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!