Kék hírek, bulvár

2016.01.17. 08:03

Termesztette, árulta és fogyasztotta is a drogot

Titkos lejárat vezetett ahhoz a táborfalvai drogültetvényhez, ahol 252 tő cannabis indica növényt találtak a kecskeméti rendőrök.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Máté 29 éves táborfalvai lakos ellen.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a gyanúsított táborfalvai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, amelynek során az ingatlan melléképületében egy salgó polc alatt elrejtett lejáratot fedeztek fel, amely egy pincébe vezetett. A föld alatti helyiségben 40-100 centis növényekből álló, 252 tőből álló cannabis-ültetvényt találtak a nyomozók - közölte a rendőrség.

A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. A lefoglalt virágzó, aratás előtti állapotú növényekről a botanikus szakértő előzetes szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, melynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.

A nyomozás adatai szerint L. Máté több alkalommal értékesítette is a kábító hatású anyagot.  Az előállított férfival szemben felmerült a bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye is alátámasztott.

A nyomozók kezdeményezték a 29 éves őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság szombaton el is rendelt. A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!