Kék hírek, bulvár

2015.11.18. 18:32

Új megállapodás született a rendőrség és a közút között

A 2012 decembere óta fennálló együttműködését újította meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságával.

police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága között 2012 decemberében létrejött megállapodás újragondolását követően idén, november 18-án Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Sztana Zoltán megyei igazgató - a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Rendőr-főkapitányság között megkötött Együttműködési Megállapodásban foglaltak figyelembe vételével - együttműködési megállapodást írt alá.
 
"A megállapodás megkötésével a felek célja a forgalom zavartalanságának biztosításán és a gépjárművezetők jogkövető magatartásának elősegítésén túl a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, a balesetek megelőzése, valamint a közös kommunikációval az utazóközönség és a nyilvánosság tájékoztatása" - írja a police.hu.

A felek többek között arra vállaltak kötelezettséget, hogy folyamatosan tájékoztatják egymást a forgalomelterelésekről, a forgalomkorlátozásokról, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményekről, közúti közlekedési balesetekről, a kapcsolódó tevékenységeik során kölcsönösen segítik egymást, összehangolják baleset-megelőzési feladataikat, véleményeiket és álláspontjaikat egyeztetik.
 
A megállapodás emellett a baleseti adatok folyamatos egyeztetésére, baleset-sűrűsödési helyek vizsgálatára is kitér, valamint magában foglalja a közös baleset-megelőzési tevékenységet és a közlekedésbiztonságot érintő pályázatokban való együttműködést is.
 
A kötelezettségekből eredő feladatok a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő és a Közútkezelő kezelésében lévő országos közúthálózatra vonatkozik. A megállapodás 2015. november 18-án lépett életbe és határozatlan időre szól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!