Kék hírek, bulvár

2015.11.11. 12:12

Tizenegy év börtönt kapott a félegyházi gyilkos

Jogerősen tizenegy év börtönre ítélte szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt az 53 éves félegyházi férfit, aki 2012 decemberében megölte élettársát.

H. I.

K. Tibor Rudolfot idén tavasszal a Kecskeméti Törvényszék is ugyanilyen hosszú szabadságvesztéssel sújtotta. Mivel az ügyész az elsőfokú bíróság döntését tudomásul vette, súlyosabb büntetéstől már nem kellett tartania a vádlottnak, aki ugyan fellebbezett, de az ítélőtábla nem látott semmilyen indokot az enyhítésre.

A korábban biztonsági őrként dolgozó K. Tibornak nagyon zűrös volt a magánélete. Feleségétől három gyermeke született, de egy válásuk után - amikor a férfi már N. Viktória Judittal (a gyilkosság áldozatával) tartott fenn szerelmi viszonyt. 1997-ben a vádlottnak és a sértettnek közös leánya született, aki édesanyjával élt, K. Tibor nem járult hozzá eltartásához. Miután volt felesége a három gyerekkel elköltözött Félegyházáról, K. Tibor egy harmadik nővel kezdett kapcsolatot, tőle is született gyereke, miközben exnejével és N. Judittal is tartotta a kapcsolatot. Erőszakos viselkedése miatt a harmadik nő végül szakított vele, a férfit ekkor N. Judit fogadta be, és innentől kezdve együtt éltek (a férfiről sok mindent elárul, hogy a kecskeméti bírósági tárgyaláson egyetlen gyermekének születési dátumát sem tudta megmondani…).

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A férfi korábban azt állította, hogy nem emlékszik a gyilkosságra
[/caption]A pár között a viszony anyagi okokból és a kölcsönös féltékenykedések miatt hamar megromlott. A nő hajnaltól estig dolgozott, hogy el tudja tartani a családot, míg a vádlott az egészségi állapota miatt otthon volt, rokkant nyugdíjából inkább a volt feleségénél lévő gyerekeit támogatta, italra és játékgépezésre viszont N. Judittól kért pénzt. Emiatt rendszeresek voltak a viták, veszekedések közöttük, a férfi ilyenkor többször bántotta N. Juditot, aki ezért a szakítást fontolgatta.

Az asszony 2012 májusában megismerkedett egy szegedi férfivel, akivel többször találkozott. Miután K. Tibor a viszonyról tudomást szerzett, elszámoltatta élettársát, telefonján átnézte a hívásokat, illetve ellenőrizte, hogy merre megy, mit csinál. Ezen N. Judit felháborodott, mely további veszekedéseket eredményezett, ekkor K. Tibor már megfenyegette, hogy megöli.

A végletekig elkeseredett asszony 2012 tavaszától mindent megtett azért, hogy a vádlott kiköltözzön tőle, még zárat is cseréltetett az ajtón, de a férfi nem állt odébb. Decemberben egy újabb vitát követően N. Judit ismét felszólította K. Tibort, hogy véglegesen hagyja el a házat, végül rendőri intézkedést kellett kérnie. Nem egészen egy hét múlva este a vádlott és a hazatérő sértett megint veszekedni kezdtek, ordítoztak és lökdösték egymást. Majd K. Tibor a konyhában felkapott egy kést és azzal egy alkalommal, nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, majd egy baseball ütővel többször fejbe vágta. A férfi öngyilkossági szándékkal egy kiskéssel hasba szúrta magát, de életben maradt. Az elhunyt N. Juditot a hajnali órákban a lánya találta meg, aki a gyilkosság idején a házban aludt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!