Kék hírek, bulvár

2015.11.16. 06:41

Puskát adtak a gyerekek kezébe

A Virágh Gedeon Szakközépiskola és Szakiskolában pályaválasztási nyílt napot szerveztek, ahol a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság is képviseltette magát.

Zsámbóki Dóra

A szakma- és iskolaválasztás előtt álló diákok és szüleik kaphattak döntésüket segítő tájékoztatást.
Az egyenruhások ismertették a rendőrré válás feltételeit, beszéltek a hivatásukról és a rendészeti képzésekről is. Kiemelték, hogy a szakközépiskola rendészeti pályára előkészítő szakának választása esetén négy éven keresztül rendészeti ismereteket tanulhatnak kollégáiktól a fiatalok, a képzés befejezésekor pedig – közép vagy emelt szinten – érettségi vizsga tehető a tantárgyból, amelynek eredményes teljesítése többletpontokat jelenthet a szakirányú továbbtanulásnál.

A nyílt napon a diákok a rendőri szakma rejtelmeibe tekinthettek be. Ezt követően az érdeklődő fiatalok drogprevenciós témájú előadást hallgathattak meg és lőversenyen is kipróbálhatták tudásukat, amelynek legjobbjai értékes tárgyjutalmakat vehettek át Rigó János rendőr alezredestől, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetőjétől. A rendezvényen Mocsok és gazdája aratott a legnagyobb sikert: az apostagi körzeti megbízott bemutatta, hogy szolgálati kutyája milyen felkészülten és fegyelmezetten hajtja végre a parancsait.

A 2016-ban induló rendőr szakképzésről szóló részletes tájékoztató a rendőrség internetes oldalán is megtalálható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!