Kék hírek, bulvár

2015.11.14. 07:34

Nem büntettek, ajándékoztak a rendőrök

Nem kaptak büntetést azok a kerékpárosok, akinek nem volt megfelelően felszerelve biciklijük, sőt különböző ajándékokat vehettek át a rendőröktől.

Szentirmay Tamás

Egymás után állították meg a rendőrök a kerékpárosokat a település bel és külterületén pénteken. Nem volt kivétel gyermek és felnőtt között. Azokat a hiányosságokat mérték fel, amelyek bár kötelezőek, de nem voltak megtalálhatók a kétkerekű járgányokon. A Látni és Látszani elnevezésű rendőrség közlekedési akciónak az a célja, hogy a szabályoknak megfelelően közlekedjenek az emberek a gépjárművekkel, kerékpárokkal, de gyalog is – mondta Lázár Csaba rendőr őrnagy.

– A mostani ellenőrzésünknek nem az volt a célja, hogy büntessünk, hanem az, hogy felhívjuk a kerékpárosok figyelmét arra, hogyan, milyen felszereltséggel kell rendelkezniük a kerékpárjaiknak. Aki nem rendelkezett lámpával, prizmával, láthatósági mellénnyel, annak adtunk. A kerékpáron lévő hiányosságokat papírra rögzítettük, amiből egy példányt a kerékpáros is kapott, hogy tudja, mit kell pótolnia. Ez a rendőrség adatbázisában is rögzítve lesz. Legközelebb, ha találkozunk, akkor már nem leszünk elnézőek és megbüntetjük azokat, aki nem megfelelően felszerelt kerékpárral közlekednek.

Az ellenőrzés során a legnagyobb problémát az jelentette, hogy több kerékpáron nem fogott a fék, pedig előírás, hogy működő első és hátsó féknek is kell lenni. Lámpával és láthatósági mellénnyel általában rendelkeztek a kerékpárral közlekedők, bár ezt nappal, rendes látási viszonyok között, nem kell használniuk. Akadt olyan is, akinél mindent rendben találtak a rendőrök. Lázár Csaba és Henrich Gábor rendőr törzszászlós mindenki figyelmét felhívta a biztonságos közlekedésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!