Kék hírek, bulvár

2015.11.19. 14:01

A szájába rejtette a SIM-kártyákat a rendőrök elől

A rendőrségi gyanú szerint 5 megyében – köztük Bács-Kiskunban is – 38 bűncselekményt követett el az a tolvajbanda, melynek 8 tagját szerdán fogták el a Békés megyei rendőrök.

Zs. D.

A rendőrség közleménye szerint miután augusztus 4-én egy betörés után elfogtak egy négytagú társaságot Gyulán, elkezdték vizsgálni, hogy a bandának lehet-e köze más bűncselekményekhez is. A nyomozás során bővült a gyanúsítottak köre, szerdán a nyomozók és a „Körös” Közterületi Támogató Alosztály rendőrei összesen 8 embert fogtak el, köztük a szabadlábon védekező nőket is. Az egyik férfi szekrényben próbált meg elrejtőzni a rendőrök elől, egy nő pedig fogfájást színlelt azért, hogy ne derüljön ki: két SIM-kártya van a szájában.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében követtek el lopásokat úgy, hogy betörtek vagy besurrantak lakóházakba. Összesen 38 bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amelyek egy része kísérlet maradt, vagyis a tolvajok üres kézzel távoztak. Azokról a helyekről, ahol nem zavarták meg őket, összesen több millió forint készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el. A Békés megyei rendőrök szerdán Békéscsabán, Orosházán, Szarvason, Szegeden és Szentesen egy időben 7 helyszínen tartottak házkutatásokat és a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközök, mobiltelefonok, kulcsok mellett zálogjegyeket, ékszereket is foglaltak le. Nem minden lopásnál volt ott minden gyanúsított, a rendőrök a nyomozás során vizsgálják, hogy ki melyik bűncselekmény elkövetésében vett részt.

A 32 éves körösladányi K. Csaba és a 38 éves orosházi F. Sándor augusztus 6-a óta előzetes letartóztatásban vannak. A 38 éves orosházi R. Ilonát, a 45 éves szarvasi R. Máriát, a 39 éves szarvasi N. Istvánt, a 32 éves békéscsabai K. Évát, a 34 éves szentesi R. Szilviát, a 38 éves szintén szentesi N. Csabát, a 31 éves szarvasi R. Évát és a 30 éves szegedi L. Alízt a rendőrség szerdán bűnügyi őrizetbe vette. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya valamennyi gyanúsított ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!